Leírás

A mezőgazdaság a termelőszféra azon ágazata, amely magába foglalja a földművelést és az állattenyésztést.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Kétharmados többség kell a földtörvény elfogadásához

2013.01.02. 18:29 mginfo

Sarkalatos, azaz kétharmados többséget igénylő jogszabály lett a földtörvény.

 Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter javaslatára az Országgyűlés az év eleje óta hatályos alkotmányt azzal egészítette ki, hogy a termőföld- és az erdőtulajdon megszerzésének és hasznosításának korlátait, feltételeit, a mezőgazdasági üzemszabályokat és “az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre” vonatkozó rendelkezéseket sarkalatos törvény határozza meg.

Magyarország Alaptörvényének harmadik módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája megtekinthető itt.


Az alkotmánymódosítást 263 igen szavazattal, 87 ellenében fogadta el a Ház. A kormánypárti képviselők mellett a független Pősze Lajos és Rozgonyi Ernő – két korábban jobbikos képviselő – szavazott igennel, a fideszes Ángyán József viszont az ellenzéki frakciókhoz hasonlóan nemmel voksolt.

Az alaptörvény P. cikke most úgy szól, hogy a természeti erőforrások – különösen a termőföld, az erdők és a vízkészlet -, a biológiai sokféleség, valamint a kulturális értékek a nemzet közös örökségét képezik, amelynek védelme, fenntartása és megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

A most elfogadott módosítás erre hivatkozva tartja szükségesnek minősített többséghez kötni a földtörvényt és a hozzá kapcsolódó törvényeket.

Szólj hozzá!

Címkék: termőföld földtörvény kétharmad Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://mezogazdasag.blog.hu/api/trackback/id/tr384992644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása